Hulp bij het instellen van opties

Wanneer u een speler in een webpagina integreert heeft u de mogelijkheid verschillende opties van de speler in te stellen. Zo kunt u bijvoorbeeld aangeven wat de afmetingen van de speler zijn en of het fragment automatisch moet starten met spelen. De Virtuele Snijmachine maakt het instellen van de belangrijkste opties van de verschillende spelers eenvoudig. De opties worden gereflecteerd in de HTML-code voor de geïntegreerde speler die de Virtuele Snijmachine genereert.

Werkwijze:

1. Open het selectiescherm. Klik op de knop . Er verschijnt een venster waarin u de opties kunt instellen van de speler die op dat moment zichtbaar is in het selectiescherm.
  2. In de linkerkolom van het scherm is voor iedere optie een object geplaatst waarin u de optie kunt instellen. Rechts ervan is de optie beschreven. De meeste opties hebben een voorkeursinstelling.
  3. Er zijn drie typen opties:

keuzelijsten
    Hierin kunt u kiezen uit een aantal voorgedefinieerde waarden voor een optie. Vaak is dat TRUE of FALSE. De waarden zijn in het Engels vermeld, omdat ze ook in het Engels in de HTML-code worden opgenomen. Klik op de pijl rechts van de keuzelijst en selecteer de gewenste waarde.

aankruisvlakken
    Een vinkje in een aankruisvlak betekent dat de optie 'aan' staat. Zo niet, dan is de optie 'uit'.

invoervelden
    Hierin kunt u zelf een waarde invoeren.

4. Nadat u de waarden heeft ingesteld klikt u op de knop 'Bewaar opties' . De opties worden bewaard zolang u de webbrowser geopend heeft.
    Als u na het wijzigen van de opties HTML-code geneert in het selectiescherm door op de knop te klikken, wordt de HTML-code voor de geïntegreerde afspeler opgesteld volgens de gewijzigde instellingen.

Opmerkingen:

U kunt de instellingen niet opslaan voor een volgende sessie.  Als u de webbrowser heeft gesloten en opnieuw opent hanteert de Virtuele Snijmachine de standaardwaarden voor de opties.

U kunt niet alle opties voor de verschillende spelers op deze manier instellen. Raadpleeg de uitleg over het handmatig instellen van de opties als u de overige opties zelf wilt instellen.

Handmatig opties instellen:

Real Player | Windows Media Player | Quicktime Player | Kasenna Broadband Player