Hulp bij het maken van een selectie uit een video bestand

Volgorde van gebruik:

1. Druk op de play-knop van de speler (de Microsoft Media Player, de Real Player, de Quicktime Player of de Kasenna Broadband Player) om het afspelen te starten. De knop ziet er voor de verschillende spelers iets anders uit.

2. Druk op de knop aan de rechterkant van het scherm om het beginpunt te markeren. De beginmarkering wordt onderaan de linkerkolom getoond.

3. Druk op de knop om het eindpunt te markeren. De eindmarkering wordt onderaan de rechterkolom getoond.

In onderstaande afbeelding is de Real One Player weergegeven.

Tips

Overige functies

Opent de speler waarmee de selectie die u heeft gemaakt kunt afspelen.
Opent een venster met de gegevens die u nodig heeft om de selectie later te kunnen afspelen. Er is een apart venster met uitleg over deze functie.
Opent een venster om de uitsnede toe te voegen aan SURFmedia. Hiervoor is een beheersaccount op deze videoserver vereist.
Opent een venster om opties in te stellen voor de geďntegreerde speler.
Maak een bestand waarmee u de uitsnede kunt afspelen. Let op: in de meeste gevallen is het handiger gebruik te maken van de gegevens in het venster dat u opent met  de knop 'Open venster met resultaten'. U heeft dan geen apart bestand nodig.
Voegt het fragment toe aan de speellijst.
Opent de speellijst om deze te te bekijken, te bewerken of op te slaan.
Opent het invoerscherm om een volgend bestand te bewerken.