Broadband Player opties

Algemeen

De HTML-code voor de ingebedde Kasenna Broadband speler heeft de volgende algemene opbouw:

<OBJECT ID="BbPlayer" CLASSID="CLSID:3FABDD48-938F-11D2-8ACE-00C04F991007"
HEIGHT="390" WIDTH="360">
<param name="MediaBaseUrl" value="test.mpg">
<param name="StartPosition" value="0">
<param name="StopPosition" value="0">
<param name="AUTOSTART" value="FALSE">
<param name="SGILOOP" value="FALSE">
<param name="SGIUSETOOLBAR" value="FALSE">
<embed NAME="BbPlayer"
HEIGHT="390" WIDTH="360"
SRC="test.mpg?displaymethod=embed&name=BbPlayer&StartPosition=0&StopPosition=0&AUTOSTART =FALSE&SGILOOP =FALSE&SGITOOLBAR =FALSE">
</embed>
</OBJECT>

Deze code bestaat uit een <OBJECT>-tag en een <EMBED>-tag. De <OBJECT>-tag wordt geïnterpreteerd door Internet Explorer, maar genegeerd door Netscape. De OBJECT-tag zorgt voor de inbedding van een ActiveX-component. Netscape gebruikt de EMBED-tag voor het inbedden van een Netscape plug-in. Door de combinatie van beide tags wordt het correct afspelen van het fragment in beide browsers gegarandeerd.

Opties instellen

De handigste manier om veelvoorkomende opties in te stellen is via de Virtuele Snijmachine zelf. U kunt echter zelf opties toevoegen die niet in de gegenereerde HTML-code zijn opgenomen. Een overzicht van alle opties vindt u verderop. Bedenk dat u de opties altijd zowel voor de OBJECT-tag als de EMBED-tag moet invoeren.

OBJECT-tag parameters
Voeg onderstaande regel toe. Vervang hierin [parameternaam] door de naam van de parameter en [waarde] door de waarde van de parameter.

<param name= '[parameter naam]' value ='[waarde]'>

Voorbeeld:
Om de waarde van de parameter 'AUTOSTART' op 'true' te zetten voegt u onder de andere regels (maar voor de ">") de volgende regel toe:

<param name='AUTOSTART' value='true'>

EMBED-tag parameters

Alle parameters die u kunt instellen voor de EMBED-tag kunt u al met de Virtuele Snijmachine wijzigen.

Overzicht van de opties

De meeste van onderstaande opties gelden alleen voor de <OBJECT>-tag en hebben alleen gevolgen voor het afspelen in Internet Explorer. Uitzonderingen zijn AUTOSTART (werkt zowel in Internet Explorer als in Netscape) en SGILOOP en SGIUSETOOLBAR (werken alleen in Netscape).

AUTOSTART

Geeft aan of het bestand automatisch moet beginnen met spelen.

Waarde(n) TRUE of FALSE
default waarde FALSE

AUTOLOOP

Geeft aan of het bestand continu moet worden afgespeeld.

Waarde(n) TRUE of FALSE
default waarde FALSE

AUTOREWIND

Geeft aan of het bestand automatisch na afloop moet worden teruggespoeld.

Waarde(n) TRUE of FALSE
default waarde FALSE

BACKCOLOR

Een aanduiding voor de achtergrondkleur van het videovenster.

Waarde(n) Een 4-byte integer in het bereik van 0 tot 16.777.215 ( hexadecimaal &HFFFFFF) dat de RGB-kleur aangeeft.
default waarde 0 (zwart)

BALANCE

Een aanduiding voor de balansregeling van het geluid..

Waarde(n) Een integerwaarde tussen -50 (alleen links) en 50 (alleen rechts).
default waarde 0

BORDERSTYLE

Een aanduiding voor de dikte van de rand om de speler.

Waarde(n) Een integer-waarde groter of gelijk aan 0.
default waarde 0

BUFFERINGTIME

De tijd die de Broadband Player gebruikt voor het bufferen van het bestand.

Waarde(n) Een integer-waarde groter dan 0 die de duur van het bufferen in seconden aangeeft.
default waarde niet gespecificeerd

DISPLAYSIZE

Een aanduiding voor de relatieve grootte van de Broadband Player.

Waarde(n) Een waarde van 1, 2, 3 of 5

1: 50 %
2: 100 %
3: 200%
5: volledig scherm

default waarde niet gespecificeerd

ENABLECONTEXTMENU

Geeft aan of het contextmenu (oproepbaar via de rechtermuisknop ) beschikbaar is.

Waarde(n) TRUE of FALSE
default waarde TRUE

ENABLEFASTFORWARD

Geeft aan of de snel-vooruitspoelknop beschikbaar is.

Waarde(n) TRUE of FALSE
default waarde TRUE

ENABLEFASTREWIND

Geeft aan of de snel-achteruitspoelknop beschikbaar is.

Waarde(n) TRUE of FALSE
default waarde TRUE

ENABLEFULLSCREEN

Geeft aan of de gebruiker de video in een volledig scherm mag afspelen.

Waarde(n) TRUE of FALSE
default waarde TRUE

ENABLEREPOSITION

Geeft aan of de gebruiker met behulp van de schuifbalk het bestand op een andere positie kan afspelen.

Waarde(n) TRUE of FALSE
default waarde TRUE

SHOWCONTROLS

Geeft aan of het bedieningspaneel zichtbaar is.

Waarde(n) TRUE of FALSE
default waarde TRUE

SHOWSTATUSBAR

Geeft aan of de statusbalk met informatie zichtbaar is.

Waarde(n) TRUE of FALSE
default waarde TRUE

VOLUME

Stelt het volumeniveau in.

Waarde(n) Een integerwaarde tussen 0 (geen geluid) en 100
default waarde Huidige instelling

SGILOOP

Geeft aan of het bestand na afloop opnieuw moet worden afgespeeld. Als SGILOOP = TRUE wordt het bestand continu afgespeeld. ALLEEN VOOR NETSCAPE.

Waarde(n) TRUE of FALSE
default waarde FALSE

SGITOOLBAR

Als SGITOOLBAR = FALSE wordt het bedieningspaneel niet getoond. ALLEEN VOOR NETSCAPE.

Waarde(n) TRUE of FALSE
default waarde TRUE