Hulp bij het hergebruiken van de selectie

Nadat u een selectie uit een bestand heeft gemaakt moet u deze bewaren, zodat u of anderen het fragment dat u heeft geselecteerd kunnen afspelen. U kunt de selectie bewaren door deze toe te voegen aan een webpagina, een Word- of een PowerPoint document of een ander bestand waarin u HTML-code of hyperlinks kunt opnemen. Eventueel kunt u de selectie ook opslaan in een apart bestand. Doe dat alleen als u daar een goede reden voor heeft, de hieronder beschreven werkwijze zal in de meeste gevallen voldoen.

De Virtuele Snijmachine biedt verschillende mogelijkheden om de selectie in een document op te nemen.
Een selectie is niets anders dan een verwijzing naar een audiovisueel bestand op het internet, een beginwaarde en een eindwaarde. De Virtuele Snijmachine maakt dus geen kopie van een deel van dat audiovisuele bestand. Alles wat u nodig heeft om een selectie opnieuw af te spelen is een van de stukken tekst die de Snijmachine voor u genereert.

Ga als volgt te werk:

1. Maak een selectie uit het bestand in het selectiescherm.
  2. Klik op de knop . De Virtuele Snijmachine opent een venster met de gegevens die u nodig heeft om de selectie opnieuw af te spelen.
  3. Selecteer de tekst die u nodig heeft om de selectie af te spelen. Maak daarbij gebruik van onderstaande aanwijzingen. Kopieer de geselecteerde tekst naar het klembord (bijvoorbeeld door tegelijkertijd de toetsen Ctrl en C in te drukken). Plak deze daarna in het document waarin u de selectie wilt kunnen afspelen.

hyperlink

De tekst in dit veld is een werkende hyperlink. Klik op de link om de uitsnede te controleren.
Selecteer de link en plak deze in een Word- of PowerPoint document. De hyperlink heeft standaard als label 'Speel fragment'. Als u in het selectiescherm een andere titel heeft ingevuld, dan wordt dit het label van de hyperlink.

URL

Hier staat de volledige URL om de uitsnede af te spelen. Gebruik de URL om zelf een hyperlink te maken, bijvoorbeeld voor een hyperlink met een afbeelding als basis.

HTML - apart venster

Hier staat de HTML-code om een hyperlink naar de selectie te maken. Plak deze code in een HTML-document om hierin een hyperlink te maken, als de eerste methode (kopiëren van een complete hyperlink) niet mogelijk is.

HTML - geïntegreerde speler

Hier staat de HTML-code om een complete speler in een webpagina op te nemen. Kopieer en plak deze code in een HTML-document. De speler speelt de door u gemaakte selectie af. U kunt de eigenschappen van de speler wijzigen door andere opties in te stellen

Om u een idee te geven van de speler is deze alvast onder de HTML-code geplaatst. U moet alleen de HTML-code kopiëren, niet de speler!

Overigens kan het gebeuren dat de HTML-code tijdens het kopiëren (bijvoorbeeld naar FrontPage) 'geïnterpreteerd' wordt door de HTML-editor. Soms wordt daarna de code niet meer correct uitgevoerd, omdat bijvoorbeeld de tekens < en > vervangen worden door &lt en &gt. Als dat gebeurt, ga dan als volgt te werk:
  - Kopieer de HTML-code vanaf de pagina met resultaten
  - Open Notepad en plak de code in het Notepad-document
  - Kopieer de tekst uit Notepad en plak deze in de HTML-editor